top of page
Søk

SLIK SETTER DU OPP FLERPARTSSAMTALE MED TOLK

Oppdatert: 18. nov. 2020

Litt etter litt åpner samfunnet opp igjen. Gjenåpningen fremstår som gradvis og kontrollert, men både organisasjoner og individer må fortsatt ta hensyn til smittevern i hverdagen.

Vi har registrert at de fleste av våre kunder bestiller telefontolking i mye større grad enn før. Flere strekker seg langt for å gjennomføre sine samtaler med færrest mulig antall deltakere fysisk til stede.

Når samtaledeltakere og tolk befinner seg på flere forskjellige lokasjoner, anbefaler vi å bruke Salitas videoløsning eller telefontolking, hvor man «fletter» flere samtaler sammen.

SLIK SETTER DU OPP FLERPARTSTELEFONSAMTALE MED TOLK:

  1. Ring den første personen som skal være med i samtalen. Vi anbefaler at du ringer tolken først. Når tolken har svart, anbefaler vi at du informerer henne om at det skal være en samtale med flere deltakere. Be tolken om å ikke legge på, hvis lyden forsvinner og hun blir satt på vent.

  2. Så trykker du på plusstegnet «Legg til samtale». Du kan enten taste nummeret eller velge den aktuelle personen blant dine kontakter. Velg den du vil ha med i samtalen og trykk på hans navn for å legge ham til.

  3. Når den andre personen du ringer har svart, blir den første satt på vent og ikke vil høre noe. Det du må gjøre er å trykke på pilene «Flett sammen samtaler». Nå har alle blitt flettet til en konferansesamtale og kan høre hverandre.

  4. Ønsker du å legge til flere deltakere, kan du gjøre det etter at den første konferansesamtalen er opprettet.

Videre anbefaler vi at du informerer alle om hvem som er til stede. Du behøver ikke å introdusere deltakere med fult navn, det viktigste at alle vet hvem som er med og hva slags rolle de har i samtalen. Så ber du tolker om å presentere sin rolle på to språk før samtalestart.

557 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page