Søk

Salitas kontor på Grønland?

Oppdatert: 18. nov. 2020

Nanna Sofija Gajic jobber av og til på timebasis for Salita som renholder på Hamar og med en del forefallende arbeid på kontoret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grønland var lenge en drøm for Nanna , en lang tur i et øde arktisk klima langt fra samfunnets leveregler. For å kunne gjøre en slik tur uten å ha med guide krevdes det mye planlegging og erfaring. Etter å ha startet på friluftsstudier i Bø og jobbet på Svalbard som guide, følte hun seg klar for en slik tur da muligheten dukket opp.

Avgjørelsen om å dra var den letteste delen av det hele, deretter fulgte mye arbeid før skia kunne settes på beina. Mange papirer måtte ordnes: Search-and-Rescue-forsikring, våpentillatelse, kurs for satellitt-telefonbruk, søknad til Grønland om å få lov å krysse isen. Grønlandske myndigheter har et krav om at man må vise til tidligere erfaringer og turer som er relevante for å kunne klare turen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neste steg i planleggingen var utstyr. En stor førstehjelpspakke måtte også utarbeides, med alt fra sterke smertestillende til strips.

I og med at hvert gram telte da man skulle gå 600 km, var det ikke plass til verken yndlingsputa eller kosebamsen. Men både dagbok og lydbok hørte med – og ja mangel på strømuttak var ingen hindring, solcelleladeren var med!

Les mer om denne og andre ekspedisjoner i Nannas blogg  www.newhorizons.no

17 visninger

Siste innlegg

Se alle